Díjat kapott két pécsi szervezet

Magyar civil szervezetek hozták el a legtöbb díjat az Erste Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjának gáláján, a 35 díjból nyolc került Magyarországra – közölte pénteken az alapítvány.

hirdetés

A csütörtök este Bécsben megtartott díjátadón harmadik díjat vehetett át a budapesti KÁVA kulturális műhely gyerekeknek szóló társadalmi színháza.

A további díjazottak között van a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány biobrikett-programja, az egri Nyitott Kapuk Egyesület Mese a sebekre programja, a pécsi Fogd a Kezem és a Szemem Fénye alapítványok egy-egy programja, a budapesti Hello Wood Fesztivál szociális építészeti program, valamint a Feldmár Intézet fogvatartottak újbóli társadalmi beilleszkedését segítő programja. Különdíjjal ismerték el a Társaság a Szabadságjogokért gyöngyöspatai krízisintervenciós tevékenységét.

Az első díjat a romániai Little People of Romania (Románia Aprónépe) egyesület kapta, akiknek Nem félek című projektje rákbeteg gyerekeknek segít feldolgozni a betegséget.

A pályázatot hatodik éve írják ki, 13 közép- és kelet-európai országból pályázhatnak hátrányos helyzetűek társadalmi integrációjáért küzdő egyesületek.

A 35 díjazottat közel kétezer beküldött pályázat és 136 döntős közül választották ki. A gálán 616 ezer euró értékben osztottak ki díjakat, ebből a magyar programok együttesen 137 ezer euróval részesedtek.