Dísztárcsatolvajokat fogtak a pécsi rendőrök

Múlt péntek hajnalban vontak intézkedés alá a Kertvárosi Rendőrőrs járőrei egy gépjárművet és az abban utazó személyeket. A rendőröknek gyanús volt, hogy a gépkocsi észlelve a rendőrautót, hirtelen elkanyarodott, ezért mentek utána és vonták ellenőrzés alá.

hirdetés

A gépjármű átvizsgálása során a járőrök 9 garnitúra dísztárcsát is találtak. A személyek elmondták, hogy azokat az egyik pécsi áruház parkolójában vásárolták egy személytől. Annak megállapítása érdekében, hogy ez valóban így történt-e, a kollégák megnézték az áruház biztonsági kameráinak felvételét, amelyből kiderült, hogy a 21 és 22 éves férfi által előadott történet valótlan.

A rendőrök a két férfit előállították, a dísztárcsákat pedig lefoglalták. A fiatalok gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, elmondták, hogy a dísztárcsákat főleg Uránváros valamint Kertváros területén parkoló autókról tulajdonították el.

A kertvárosi rendőrök a sértettek egy részét már fel is kutatták, részükre az eltulajdonított dísztárcsák is visszaadásra kerültek. Az ügyben tovább folyik a nyomozás, kisebb értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: Pécsi Rendőrkapitányság