A DK előrehozott választásokat sürget

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz a nemzeti korrupció rendszerét építette fel Magyarországon, amelynek megszüntetésére csak egy előre hozott választás jelenthet megoldást – írja az MTI.

hirdetés

Erről Varju László, az ellenzéki párt politikusa beszélt kedden sajtótájékoztatón, a korrupciós rendszer “emblematikus figurájaként” jelölve meg a miniszterelnök vejét, aki – elmondása szerint – Szekszárdon vitatható módon nyert el egy közvilágításra kiírt közbeszerzési pályázatot.

A képviselő jelezte: újra a parlament elé terjeszti a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007-es javaslatukat, amelyet közlése alapján azóta nyolcszor módosítottak úgy, hogy újabb és újabb kedvezményeket biztosítottak bizonyos szereplőknek.

Varju László kérdésre azt mondta, indifferens volt, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök hiányzott kétharmados szavazásokról a legutóbbi plenáris ülésen, mivel szerinte a Fidesz előre “lemutyizta” a szóban forgó voksolásokat a Jobbikkal.

Szintén újságírói felvetésre azt mondta, a DK rendszerellenzéki pártként jelen lesz a január 2-ra meghirdetetett tüntetéseken.