Dunába fulladt egy férfi Mohács – Nagypartosnál

Kedden kora este érkezett a segélyhívás a katasztrófavédelem műveletirányító központjába, mely szerint egy fiatal férfi elmerült a Dunában Mohács – Nagypartosnál.

hirdetés

Az öbölben két férfi úszott együtt, egyikük azonban – egy huszonéves fiatalember – elmerült a vízben. Felkutatására Mohácsról, Bajáról és Pécsről is riasztottak tűzoltókat. Rajtuk kívül a Gemenc Mentőcsoport búváregysége és a fővárosi tűzoltó-parancsnokság XIII. kerületi búváregysége is a helyszínre érkezett.

A tűzoltók és a vízirendőrök csónakokkal és kéziszerszámokkal keresték a férfit, amíg a búvárok a helyszínre érkeztek. Az éjszakai keresésre felkészülve, a mohácsi tűzoltók fényárbocokkal világították meg a Duna-part érintett szakaszát. A kárhelyszíni munkálatokat a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A fővárosi búvárok több csoportot alakítva, monitorozták a vízfelületet, és kijelölték a lehetséges keresőpályákat. A búvárok már az első merülés során, mindössze néhány perc alatt megtalálták a fiatal férfi holttestét.