Egészségcsomagot kaphatunk Pécsen, ha ezen a napon adunk vért

A következő napokban, szeptember 21-e és 27-e között is segíthetünk véradásunkkal a betegeknek. Szeptember 24-én ráadásul ajándékot is kaphatunk: „egészségcsomaggal” hálálják meg aznap a véradást a pécsi központban.

Állandó véradási lehetőség:
Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.

Véradási időpont: hétfő: 8.00–17.00; kedd, szerda, péntek: 8.00–15.00 között.

Ha szeptember 24-én 8.00–17.30 között adunk vért a Pécsi Regionális Vérellátó Központban, egészséges élelmiszerekkel megpakolt csomagot kaphatunk.

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kilót és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz ne felejtsük otthon a személyazonosító igazolványt, lakcím- és tb-kártyát!

A véradóközpontban azt kérik, hogy aki teheti és egészségesnek érzi magát, valamint az elmúlt 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni, hiszen a betegek ellátáshoz folyamatosan szükség van vérkészítményekre. Belépéskor a járványügyi szabályok (kézfertőtlenítés, hőmérsékletmérés, kockázat előzetes elbírálása) érvényesek, fontos a távolságtartás, a szakemberek szükség szerint egyéni védőeszközöket (maszk, kesztyű) is biztosítanak.

További részletek: ovsz.hu; voroskereszt.hu; veradas.hu

Hirdetés