Egy jól elkapott pillanat

Pécsi siker született a BlickPunkt – Képek versenyén. A német kisebbségi fotópályázaton a pécsi Schäffer József: A baromfinak minden nap ennie kell című fényképe a fődíjat nyerte el.

hirdetés
Íme, a nyertes kép

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ idén ötödik alkalommal rendezte meg három kategóriában a BlickPunkt – Képek versenyét. Idén 77 fotós összesen 275 képpel nevezett a versenyre. A díjazottakat egy háromfős zsűri választotta ki, akik arról is döntöttek, mely művek kerüljenek be a 2013-as BlickPunkt-naptárba.

A zsűri tagjai, azaz Bajtainé Mayer Éva, a Barátság folyóirat főszerkesztője, Schuth János, a Neue Zeitung főszerkesztője, valamint Pfiszterer Angelika, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata kulturális referense fénykép, képeslap és archív fotó kategóriában hirdetett győztest. A fotók közül idén a pécsi Schäffer József képét találta a zsűri a legjobbnak. A baromfinak minden nap ennie kell című művével a fődíjat nyerte el. A BlickPunkt sikere öt éve töretlen. 2008-ban a Zentrum azzal a céllal indította a versenyt, hogy képeket gyűjtsön a magyarországi németek életéből. Eddig 1725 kép érkezett a pályázatra. A fotók ékes bizonyítékai annak, hogy milyen színes, szép, változatos és érdekes lehet egy kisebbség élete.

A legjobb 12 képből egyébként naptár készül, amelybe a legszebbnek ítélt két képeslap mellékletként szintén bekerül.