Egy kilométernyi vezetéket loptak

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le vádemelési javaslattal szeptember 17-én egy beremendi és hét nagyharsányi lakossal szemben.

hirdetés

A MÁV Zrt. képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012. június 06-a előtt a MÁV kezelésében lévő, de használaton kívüli Siklós – Nagyharsány közötti vasútvonal mellől 950 méter hosszan levágta és eltulajdonította a vonóvezetéket.

A nyomozás során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Csaba 41 éves beremendi férfi és több társa. Az eljárás során kiderült az is, hogy az összesen nyolc gyanúsított több hasonló jellegű bűncselekményt – jellemzően színesfémlopásokat – is elkövethetett.

A feltételezett elkövetőkkel szemben lopás bűntett, lopás vétség és bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Siklósi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek továbbította.