Ügyvéd adománya a gyermekklinikának

Egymillió forintot ajánlott fel a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Szabó Iván, Pécs város jogi képviselője. Az adományból a kórház egy speciális fájdalomcsillapító krémet  vásárol.

hirdetés

Galériáért klikk a képre!

A város jogi képviselője, Szabó Iván több peres eljárásban is képviseli Pécset – Pécsi Vízmű Zrt.-vel kapcsolatos ügyekben – a Suezzel szemben, legutóbb tavaly ajándékozott egymillió forintot a gyermekklinikának.

Szabó Iván keddi ünnepélyes átadáson közölte: az azóta eltelt egy esztendő alatt ismét ugyanakkora összeg gyűlt össze a Suez és a leányvállalataival szemben zajló perekből, s ezt újra a gyermekeknek ajánlja fel. Kiemelte, reméli, hogy nem ez volt az utolsó adománya, hiszen ha újabb pereket nyernek meg, akkor ismét kap ajándékot az intézmény.

Farkas András, a gyermekklinika osztályvezető főorvosa elmondta, hatalmas segítséget jelent a felajánlás,  a pénzből egy olyan, nemzetközi szinten széles körben alkalmazott fájdalomcsillapító krémet vásárolnak majd, amit idehaza a társadalombiztosítás nem támogat, annak megvásárlása így nagyon sokba kerül.  Az összegből a becslések szerint három évre elegendő mennyiséget tudnak majd beszerezni.

A klinikát vezető Molnár Dénes professzor  megemlítette: általában néhány tízezer forintot szoktak felajánlani, nagyobb cégek is maximum félmillió forintot adnak. Megjegyezte,  hogy az elmúlt közel húsz év alatt összesen egymilliárd forintos fejlesztést hajthattak végre, részben pályázati forrásból, részben adományokból.

Az PTE beadatott egy pályázatot az újszülöttek intenzív ellátásának javítására, ami jelenleg elbírálás alatt van. A siker esetében a projekt keretében infrastrukturális fejlesztésre, műszerbeszerzésre is sor nem csupán a gyermekklinikán, hanem a szülészeti klinikán is.