Együtt a pécsi cserkészek és tűzoltók

A minap írt alá együttműködési megállapodást Mácsai Antal megyei katasztrófavédelmi igazgató, és Várszegi Csaba cserkésztiszt, kerületi elnök (Magyar Cserkészszövetség VI. Cserkészkerület) a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

hirdetés

Mácsai Antal szerint a jövőben szorosabban együtt tud a működni a katasztrófavédelem a cserkészekkel akár természeti katasztrófák során segítségnyújtásról, akár hagyományápolásról vagy éppen ünnepi alkalmakon közös részvételről van szó – közölte lapunkkal a katasztrófavédelem.

Várszegi Csaba biztosította az igazgatót, hogy cserkészek jó partnerei lesznek a katasztrófavédőknek. Az együttműködés révén a katasztrófavédelem – a közösségi szolgálathoz hasonlóan – a cserkészek számára is betekintést biztosít a tűzoltók életébe, és a tűzmegelőzési-, polgári védelmi képzések tartásával a fiatalok hasznos ismereteket szerezhetnek.

A kerületi elnök vállalta, hogy a cserkészcsapatok nyári táborozásáról előzetesen tájékoztatja a Katasztrófavédelmet, hogy az emberi életre és anyagi javakra veszélyt jelentő körülményekről értesíteni, szükség esetén – a lehető leggyorsabb beavatkozással – védeni tudja a Katasztrófavédelem a Baranya megye területén, hagyományosan a szabadban, huzamosabb ideig tartózkodó cserkészeket.