Együttműködik a PTE és a Leőwey

A PTE Közgazdaságtudományi Kara és a Leőwey Klára Gimnázium közötti innovatív együttműködési megállapodást írnak alá szerdán.

hirdetés

Az együttműködés a tehetséggondozásra fókuszál, ennek támogatási rendszerét alapozza meg. A program során a pécsi közgáz kezdetben szakmai előadásokkal, majd a későbbiekben akár ösztöndíjjal is támogatni kívánja a gimnázium tehetséges, gazdasági pályára készülő tanulóit.

A tervek szerint a Közgazdaságtudományi Kar fiatal oktatói és hallgatói többek között gazdaságetika, fenntarthatóság és a vállalkozások gazdálkodásának témáiban tartanak majd gyakorlat-orientált, érdekes órákat a középiskolásoknak, bemutatva és közelebb hozva ezzel a középiskolásokhoz a közgazdász szakmát.

A kar kialakít továbbá egy közösségi teret a gimnázium épületében, amelyet a kar arculati elemeinek felhasználásával újít meg és ahol a közgázzal kapcsolatos ismertetőket is elhelyezheti.

A Leőwey Klára Gimnázium vállalja, hogy a gazdálkodástudományi képzés iránt érdeklődő tehetséges diákokat a PTE Közgazdaságtudományi Kar figyelmébe ajánlja.

A program 2012. szeptemberében indul, a szerződést dr. Ulbert József, a KTK dékánja és dr. Zalay Szabolcs, a gimnázium igazgatója írja alá.

Forrás: PTE