Lezárják a Magyarürögi utat

Éjszakai munkálatok a Magyarürögi úton: nem várt akadályba ütköztek a víziközmű-felújítást végző szakemberek – egy nyomvonalon lévő szikla a ludas. Így más technológiát kell alkalmazni, mivel azonban az út nappal nagy forgalmat bonyolít le, éjjel fog zajlani a munka. Forgalmirend-változásra is számíthatnak az ott lakók.

hirdetés

Nem várt műszaki akadályba ütköztek a víziközmű-felújítást végző szakemberek a Magyarürögi úton, ahol a szakemberek október óta dolgoznak a hálózat korszerűsítésén. Úttest alatti átfúrással kezdték meg az új vízvezeték építését annak érdekében, hogy elkerüljék a Magyarürögi út lezárását, egy a nyomvonalon lévő szikla miatt azonban az elkövetkezőkben más technológiával kell folytatni a munkálatot.

Mivel a napközben jelentős forgalmat bonyolító út teljes szélességű lezárása nagy fennakadást okozna a közlekedésben, a munkálatot éjszaka fogják elvégezni a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei: november 7-én éjjel (a Deindolból 23.12-kor induló utolsó buszjárat után) a hajnali órákig teljes szélességben lezárják a Magyarürögi utat a 44-es számnál, a Magyarürögi u. – Völgyi dűlő sarkán. A lezárt útszakasz a Hetesi-köz, Pelikán dűlőn keresztül vagy a Jakabhegyi úton át elkerülhető.

A burkolatot még az éjjel ideiglenesen helyreállítják, így kedd hajnalban újraindulhat a forgalom; a tervek szerint az első buszjárat már az eredeti útvonalán haladhat. A végleges helyreállítás várhatóan november 16-ig készül el az út kezelőjének elvárásai és előírásai szerint.

A néhány órás éjszakai munkavégzés elkerülhetetlenül zajjal jár, amit a környéken élők érzékelhetnek majd, a lakókat a szolgáltató szórólapon értesíti, megértésüket és türelmüket kérve.