“Ékszerhalászok” buktak le a belvárosban

Hétfő hajnalban egy férfi telefonált a rendőrségre, hogy Pécsett, az egyik belvárosi ékszerüzlet előtt két személy gyanúsan viselkedik. A bejelentés alapján indultak a rendőrök a helyszínre – kezdte az eset ismertetését a Pécsi Rendőrkapitányság.

hirdetés

Mint hozzátették, a közelben a bejelentő által adott személyleírásnak megfelelő két személy a rendőröket meglátva futásnak indult. Ennek ellenére a rendőrök elfogták és intézkedés alá vonták őket, ruházatátvizsgálásuk során egyiküktől előkerült egy árcédulával ellátott gyűrű. A rendőrök a helyszínen több más ékszert és egy drótot is találtak.

A 22 és 26 éves férfit előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Kihallgatásuk során elmondták, észrevették azt, hogy az ékszerüzlet kirakatának egyik zárjából hiányzik a zárbetét, ekkor támadt az ötletük, hogy azon keresztül halásznak ki néhány kisebb ékszert.

Szereztek egy drótdarabot és annak segítségével kezdték el kirámolni a kirakatot, az ékszereket pedig egyikük zsebre tette. Amikor meglátták a helyszínre érkező rendőröket, menekülni kezdtek, egyikük az ékszereket kitette egy ablakpárkányra, de egy gyűrű véletlenül a zsebében maradt.

Az elkövetőknek több, mint 200 ezer forint értékű ezüst ékszert sikerült kihalásznia a kirakatból – derült ki a rendőrségi beszámolóból. Az ügyben lopás miatt tovább folyik a nyomozás, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.