Eljátszotta a bevételt

Sikkasztás bűntette miatt emeltek vádat egy pécsi férfivel szemben, aki a munkáltatója bevételét eljátszotta – adta hírül a Baranya megye Pécsi Járási Ügyészség.

hirdetés

A vádlott sofőrként dolgozott, a kiszállított áru ellenértékével naponta kellett elszámolnia a munkáltatója felé. A vádlott az egyik pénteki bevételt – 800.000 forintot – nem tudta leadni munkáltatójánál, azzal csak hétfőn kellett volna elszámolnia.

Mivel a vádlott házasságkötés előtt állt, úgy gondolta, hogy a jövőjét megalapozza oly módon, hogy az akkor zajló foci világbajnokság egyes mérkőzéseit megfogadja. A vádlott először 140.000 forintot játszott meg, azonban tippjei nem nyertek, ezért ezt követően az elköltött pénzt próbálta újabb fogadásokkal visszaszerezni, azonban ezen fogadásokat is elbukta. A vádlott így a hétvége alatt hét alkalommal próbálkozott különböző fogadásokkal mindaddig, amíg a bevételből 10.000 forintja maradt. Mivel a vádlott a pénzzel nem tudott elszámolni, ezért munkáltatójának hétfőn azt állította, hogy a pénzt tőle ellopták, a későbbiek során azonban elismerte, hogy azt eljátszotta.

A vádlott cselekménye sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés