Elsötétülnek a jelzőlámpák Pécsen

Augusztus és szeptember hónapban Pécs város országos közúthálózatán is sor kerül a jelzőlámpás csomópontok forgalomirányító jelzőberendezéseinek rekonstrukciójára. A rekonstrukció Pécs keleti részéről halad a nyugati rész felé a 6. sz. főút kereszteződéseiben.

hirdetés

A jelzőlámpa rekonstrukció következő lépéseként 2014. szeptember 16-án (kedden) a 6-os számú és a 66-os számú főutak csomópontjában (Budai Vám) működő jelzőlámpák vezérlőgépének cseréjére kerül sor. A vezérlőgép cseréjének várható befejezése kedd délután, az esetleges előre nem látható okok esetén a szerdai nap. A munkálatok ideje alatt nem csak a fenti csomópontokban lesznek a jelzőfejek sötét színűek, hanem a 6-os számú főút és a Szondi György utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhely, valamint a 6-os számú főút és a Búzavirág utca kereszteződésében is.

A munkálatok a 6-os számú és a 66-os számú főutak kereszteződésében 8 óra 30 perckor kezdődnek, a forgalom – szükség esetén – rendőri irányítás mellett halad. A fenti helyen elvégzett rekonstrukciókat követően a 6-os számú főút és a Buzsáki Imre utca kereszteződésében lévő jelzőlámpák vezérlőgépének cseréje következik, várhatóan a szerdán vagy csütörtökön.

A rendőrség kéri, hogy a felújítás alatt lévő jelzőlámpás csomópontokat és kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg. Amennyiben a jelzőlámpák nem működnek, úgy a kihelyezett jelzőtáblák utasításai az irányadók.