Építészeket képez Denverben a PTE műszaki kara

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara – együttműködve a Metropolitan State University (MSU) Denverrel – 2013 óta tart minor képzést az Egyesült Államokban. Az elmúlt három évben duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma, az 5 év alatt közel 80 hallgatót tanítottak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen építészeti témákban.

A MSU hallgatói számára felajánlott Építészet minor képzés hat kurzusból épül fel, a bevezető tantárgyaktól kezdve az építészeti tervezésen át az építészeti digitális előadásig különböző témákban. Valamennyi kurzust a PTE Műszaki és Informatikai Karának oktatói tartják, a képzések tanterveit a pécsi professzorokkal együttműködve alakították ki, majd akkreditálták az amerikai felsőoktatási rendszerben. A program amerikai koordinátora is magyar származású, dr. Balogh Zsuzsa építőmérnök.

Ebben a programban a diákok megértik az építészet összetettségét és szépségét, valamint meghatározzák az érdeklődési területüket a témán belül. A kurzusok alapot biztosítanak az építészet kultúrájában. A tervezés órákon a diákok gyakorlati megközelítésben lakóépület-tervezésre összpontosítanak. Ez a kisléptékű terv magában foglalja az átfogó tervezési folyamatot egy alap építési koncepciótól a kész tervig és dokumentációig.

A hallgatók megtanulják a hagyományos és a kortárs prezentációs technikákat, amelyek az építész szakmában alkalmazhatóak. A program egyik célja, hogy a hallgatók képessé váljanak arra, hogy menedzseljék szakmai életútjukat és kreatívan használják a különböző médiumokat és alkalmazásokat.

hirdetés

Hirdetés