Érdemes garázsba fektetni

Azért vannak építkezések...

A piaci kamatszintnél akár háromszor magasabb hozam is elérhető az ingatlan-befektetésekkel – közölte az OTP Ingatlanpont és az OTP Jelzálogbank csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Miután a panellakások és a garázsok adhatók legkönnyebben bérbe, ezekbe érdemes most befektetni – hívja fel a figyelmet a közlemény.

“Azt tapasztaljuk, hogy a kedvező finanszírozási lehetőségeknek és az állami támogatásoknak köszönhetően kezdenek nagy számban visszatérni a piacra a hitelből, otthonteremtési céllal vásárló ügyfelek, míg a korábbi években a készpénzes adásvételek voltak túlsúlyban. Emellett a befektetési célú kereslet is folyamatosan erősödik” – idézi a közlemény Kosztolánczy Györgyöt, az OTP Ingatlanpont ügyvezető igazgatóját.

Zömmel a 10 millió forint körüli, 1,5-2 szobás lakások iránt magas továbbra is az érdeklődés országszerte.

A garázs viszont jóval olcsóbb, mint egy lakás és ha olyan helyen vásárolja meg a befektető, ahol kicsi a kínálat, akkor könnyebben és hosszabban lehet kiadni, mint a lakást. Ráadásul kevés vele a gond, és egyáltalán nem amortizálódik – hivatkozik a közlemény Valkó Dávidra, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzőjére.

Bel-Budán és a pesti belvárosban 2,5-4,5 millió forintba kerül egy garázs, de például Zugló, Ferencváros és Angyalföld rehabilitált részén már megkapható 1,5-2,5 millió forintért is.