“Európával csobbanhatunk” Baranya strandjain

A nyári kánikulában a Europe Direct Információs Hálózat Baranya Megyei Európai Információs Pontja 2011-ben is Csobbanj EUrópával! elnevezésű roadshow-t szervez.

hirdetés

2008-ban a Baranya Megyei EIP iroda kezdeményezte az első Csobbanj EUrópával! elnevezésű akciót a baranyai strandokon, mely azóta minden évben megrendezésre kerül. A népszerű és hatékony esemény eredményei felkeltették az Európai Unió figyelmét is, ennek következtében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2010-ben országos roadshow-t szervezett Magyarországon.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a hazai Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve 2011. június 18. és augusztus 21. között rendezi meg Csobbanj Európával! című programsorozatát az ország strandjain. A roadshow keretében egy Europe Direct-kisbusz és EUrópa sátor járja körbe az egész országot, hogy több ezer strandlabda bevetésével az uniós tájékoztató irodák szolgáltatásaira hívja fel a nyaralók figyelmét. A rendezvénysorozat érinti többek között a Balatont és a Velencei-tavat. A program 27 fürdőhelyen 35 napon keresztül zajlik, és eközben számos fesztiválon is megjelenik, így például a Volt Fesztiválon.
A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről – utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. – ingyenes tájékoztatást nyújtson a strandolóknak, valamint tudatosítsa bennük, hogy országszerte ingyenes tájékoztatást kaphatnak ezekről a kérdésekről a Europe Direct ügyfélszolgálati irodákban.

Baranya megyében számtalan kérdésre adnak konkrét válaszokat, használható tanácsokat és információkat a strandokon az érdeklődőknek a Baranya Megyei Európai Információs Pont, a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kht., a Mobilitás, az Eures, az Enterprise Europe és a Tudatosan a Környzetünkért Egyesület munkatársai.

Baranya megyei helyszínek és időpontok

2011. július 17., vasárnap Orfűi Aquapark

2011. július 22., péntek Harkányi Gyógy- és Strandfürdő | Fürdőfesztivál

2011. július 23., szombat Thermal Spa Siklós

2011. július 24., vasárnap Szigetvári Gyógyfürdő