Éveken át erőszakoskodott nevelt kislányával

Jogerősen is 10 év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2004-től éveken keresztül szexuálisan bántalmazta nevelt lányát. A bíróság megállapította: a kislányt először hétesztendős korában vegzálta.

hirdetés

Már az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék is elítélte Sz. J.-t kétrendbeli erőszakos közösülés, erőszakos közösülés kísérlete, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és szemérem elleni erőszak kísérlete miatt. A férfit 12 év fegyházra ítélték és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

A vádlott és a védője azonban felmentésért fellebbezett, ezért az ügy a Pécs Ítélőtáblára került. A Makai Lajos vezette büntetőtanács végül két évvel csökkentette a férfi büntetését.

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott 2001 decemberében kötött házasságot az áldozat édesanyjával. A vádlott először 2004-ben közeledett szexuálisan a kislányhoz, aki ekkor mindössze hétesztendős volt. Ezt követően 2012-ig több alkalommal is megtette ezt, ám a lány senkinek nem szólt. Az immár kamaszodó lány végül 2013-ban számolt be édesanyjának a szexuális bántalmazásokról, ezt követően a rendőrségen feljelentést tettek.