Ez vár ránk augusztus 20-án

Augusztus 20. államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe. Ezt a napot 1867 óta ünnepeljük, így ebben az évben sem lehet másképp: hétfőre számos megemlékezést, koncertet, programot és bemutatókat szerveztek szerte a megyében. 

Pécs
Idén augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén újfent Pécsett szegik meg az új kenyeret. Az ünnepnapi programok már délelőtt 10 órakor elkezdődnek, ekkor nyit a Széchenyi téri kézműves vásár, 13 órától pedig minden apróságot vár a kézműves játszóház, ahol például a játékok mellett finomságokat is süthetnek a Retro Pékségnél. 14 órakor kezdi meg jótékonysági egész napos kenyérárusítását a Pécsi Jótékony Nőegylet. A Receficélők gyerekkoncertje 15.30-kor indul sok tánccal és énekléssel. Az ünnepi műsor 17 órakor kezdődik, melyen fellép a Csurgó zenekar, a Misina Néptáncegyüttes és beszédet mond Udvardi György megyéspüspök és Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A műsor után ünnepi szentmisét tartanak a Székesegyházban 18 órától, a napot pedig a Hot Jazz Band koncertje zárja 20.30-tól.

Lesz egy közel sem meghitt, ünnepi, eszem-iszommal egybekötött buli is a városban augusztus 20-án. A Paintball és Lasertag Pécs szervezésében István-aknán tartanak egy óriási paintballozós nyílt napot, ahol féláron foglalt időpontokban lövöldözhetjük a festékgolyókat barátainkra (akik ádáz ellenségeink lesznek a nem mindennapi csatatéren).

Kozármisleny
Délelőtt ünnepi beszéd és kultúrműsor a Hanga Banda Népi Zenekar és a Nyugdíjasok Egymásért Egyesület részvételével, majd délután 5 és 6 óra között legendás, nemzeti rock énekek Rudán Joe és Schrampf Mária előadásában. Délután 4-7 óráig gyerek foglalkoztató várja a kicsiket és a délután ideje alatt Kozármisleny megszentelt kenyeréből lehet enni, hazavinni, hogy minden család asztalára jusson belőle.

Orfű
A nyár zenitjén ismét kenyérünnep az Orfűi Malmoknál! Ebben az évben is bemutatókkal, koncertekkel, sokféle programból lehet válogatni. További információ itt.

Harkány
Néhány év kihagyás után tért vissza a korábban nagy népszerűségnek és látogatottságnak örvendő Harkányi Hosszú Hétvége. Versenyekkel, sztárfellépőkkel és sok más programmal várják a szórakozni vágyókat hétfőn is, részletes program itt érhető el.

Mágocs 
Szentmisével és azt követően Szent István napi ünnepi megemlékezéssel adóznak az államalapítás ünnepének a mágocsiak. Részletes programért kattintson ide.

Bóly
Szentmise után az Új Kenyér megáldása a Szent István szobornál, majd koncertek, kitüntetésátadó, gyermekműsor, játszóház, utcabál és végül tűzijáték várja a Bólyba látogatókat. Ide kattintsunk a részletes programért.

Komló
Családi programok, ünnepi műsor és kenyérszentelés, játékok, gyermekműsor, tánc- és sportbemutatók várják az érdeklődőket Komlón. További információ itt érhető el.

Bikal
Kézművességgel, sok zenével és még több tánccal készülnek a birtokon. A falusi és óvárosi műhelyekben a régi tradíciók őrzőivel találkozhatnak a látogatók. A napot most is a lovagok rendhagyó produkciója zárja, melynek keretében I. Istvánra emlékeznek. Részletes program itt érhető el.

hirdetés

Hirdetés