Ezeregyszáz embert bocsát el a Flextronics Zalaegerszegen

Hétfőtől három ütemben összesen 1100 dolgozót bocsát el a Flextronics International zalaegerszegi gyártóüzeméből – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

hirdetés

Az igazgató közölte: az idén eddig két hullámban mintegy 500 dolgozótól vált már meg a szingapúri székhelyű elektronikai cég, amely a napokban jelezte az 1100 embert érintő újabb csoportos létszámleépítését. A 950 fizikai dolgozó és 150 szellemi alkalmazott hétfőtől kapja meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat, decemberben 800 ember, januárban és februárban pedig 150-150 ember távozik a két zalaegerszegi gyárból.

Az MTI úgy értesült, hogy az éveken át 3-4 ezer fős törzsállomány – amelyet hasonló létszámú kölcsönzött munkaerő egészített ki – Zalaegerszegen mintegy 2 ezerre csökken.

A PécsMa.hu a pécsi üzem terveivel kapcsolatban szerette volna a Flextronics álláspontját kérni, ám a helyi gyárvezetés nem kívánt nyilatkozni, a budapesti központ pedig nem volt elérhető.