Ezernél többen triatlonoztak a pécsi országos bajnokságon

Forrás: PSN

Ezernél több induló és kétezer-ötszáz látogató fémjelezte a PSN Zrt. első triatlonversenyét, amelynek a Tüskésrét és környéke adott otthont szombat-vasárnap – írja a PSN holnapján.

A PSN Zrt. Sportiskola triatlonszakosztálya versenyzői révén már megalapozta hírnevét, a hétvégén pedig bebizonyította a szakosztály, hogy a házigazdaszereppel is jól boldogul. A visszajelzések ugyanis egyértelműen azt igazolták, hogy a kánikula ellenére kitűnően szervezett, jó hangulatú versenynek adott otthont a Tüskésréti tó és környezete.

Szombaton 650 egyéni induló versenyzett reggeltől estig 10 kategóriában, 12 futamban, 8 éves kortól egészen 77 éves korig. Ezen a napon az Utánpótlás Országos Bajnokság keretében az újonc 1-2, gyermek, és serdülő korosztályok legjobbjai úsztak, futottak, kerekeztek. Mellettük az ifi és junior korosztályok országos ranglistaversenyén, a felnőtt, szenior, veterán és elit versenyzők pedig az amatőr kupa keretében mérték össze tudásukat.

Vasárnap 131 csapat 393 versenyzője vett részt ugyanitt a Váltó Országos Bajnokságon, amelyen minden csapattag egy szupersprint triatlon távot teljesített, majd váltott, 3 fős, azonos nemű tagokból álló csapatokban. A korosztályi skála szintén nagyon bő volt, hiszen itt is a legkisebbek, azaz 8 évesektől a szeniorokig, azaz 68 éves korig versenyeztek a résztvevők, 4 futamban és összesen 10 kategóriában.

A teljes eredménylistát IDE kattintva tekinthetik meg.