Facsemetéket ültetnek a pécsi óvodáknál

Idén ősszel minden pécsi óvodának egy-egy facsemetét ajándékozott a pécsi önkormányzat. A fiatal növényeket minden intézményben a gyermekek és a szülők segítségével ültették el. Az egyik oviban Kővári János országgyűlési képviselő is csatlakozott a programhoz pénteken reggel.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

Az önkormányzat az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal közösen vett részt a “2011. az erdők éve” programban, amely faültetéssel indult pénteken reggel. Az alkalmából Pécs hagyományteremtő szándékkal ajánlott fel minden pécsi önkormányzati fenntartású óvodának egy-egy facsemetetét, összesen negyvenhetet.

Kővári János, parlamenti képviselő a Móricz Zsigmond Óvodánál vett részt tevékenyen az ültetésben. Mint azt a helyszínen elmondta, korábban az volt a hagyomány, hogy minden gyermek születésénél ültettek egy fát, és azért, mert bíztak a jövőben. Mint mondta, ezt a hagyományt élesztenék fel a jövőben. Kezdésként óvodánként ültetnek egy-egy fát.

Mint mondta, a program nem titkolt szándéka, hogy az ovisok is megértsék: gondoskodni kell a természetről, a zöld újrateremtéséről.