Fagykáros erdőkön segíthet ma

A tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárok enyhítését célzó civil összefogást, társadalmi szolidaritást állítja ma középpontba a közmédia S.O.S. Bajban az erdő! című tematikus napja. A televíziós programok mellett a Kossuth Rádió számos műsora is foglalkozik a témával.

hirdetés

A televíziós műsorfolyam vasárnap reggel fél kilenctől este 10-ig tart főként a Duna csatornán, az eseményeket nyomon lehet követni a mediaklik.hu/sosbajbanazerdo címen is. A közmédia a tematikus napon a károk enyhítését célzó civil összefogásra helyezi a hangsúlyt, bemutatják, milyen károk keletkeztek az erdőkben és mit tettek eddig ezek felszámolásáért, enyhítésük érdekében.

A fő helyszín a Visegrádhoz tartozó Apátkúton lesz, ahonnan a nap folyamán többször is élőben jelentkeznek. Erre a helyszínre látogat majd el Áder János köztársasági elnök is, akinek felkérésére a közmédia megrendezi a tematikus napot. Emellett a Mátrából, a Vértesből és a Pilisből is többször is élőben jelentkeznek be a közmédia munkatársai.

Megismerkedhetnek a nézők a cserkészettel, bemutatják, amint önkéntesek csoportja megtisztítja a diósjenői tanösvényt, szó lesz az erdei iskolákról. Az apátkúti helyszínen bográcsban főznek vadhúsból ebédet, közben pedig szó lesz az erdő- és vadvédelemről, valamint arról, hogy a jégkár hogyan érintette az erdőben élő állatokat. A közmédia stábja túrázókat is elkísér.

A Kossuth Rádió az előző hetekhez hasonlóan vasárnap is több műsorban foglalkozik az S.O.S. bajban az erdő! kezdeményezéssel.