Faszobrok a botanikus kertben

Sok helyen eddig be sem érett a termés

A Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti intézményében található botanikus kertben különleges kiállítás nyílik hallgatók munkáiból. 

hirdetés

A PTE botanikus kertjének vezetője, Babayné Boronkai Erzsébet kezdeményezésére jött létre a botanikus kert és a Művészeti Kar (MK) szobrászat tanszéke közti kapcsolat. Korábban az MK környezettervezés kurzusán készült tervekből megvalósult funkcionális plasztikákat helyeztek el a kertben.

Az elmúlt évek során a kertben kiszáradt fákból kaptak a hallgatók sok-sok rönköt – az ismertebb fajokon kívül például cserszömörcét, fikuszt, fügét, tiszafát, stb. -, hogy ezekből az MK faszobrászat kurzusán szobrok készülhessenek.

A szeptember 20-án nyíló kiállításon az együttműködés újabb formájaként a faszobrászat kurzuson készült legújabb plasztikákból mutatnak be egy válogatást. A munkák anyaga főként tölgy, de lesz körte-, feketedió-, platán-, és szilfából készült munka is.

A megnyitó szeptember 20-án, pénteken 12 órakor lesz.

A szobrok megtekinthetők még 21-én, szombaton 10-18 óráig, valamint a kert nyitvatartási idejében: hétfőtől csütörtökig 7-15 óra között, pénteken: 7-13 óráig.

Kiállító hallgatók: Burián Norbert, Csizek Tamás, Éles Lóránd, Fleisz Tamás, Gevicser Endre, Hadházi Balázs, Karsai Kinga Zita,  Kovács Tibor, Tompa János Csaba.

A kiállítást megnyitja: Hrubi Attika, a Művészeti Kar oktatója.