Fegyveres rablás hajnalban

Országszerte fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a rendőrök a péntek hajnali balatonlellei fegyveres rablás miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

hirdetés

A rablás körülményeiről továbbra sem árultak el részleteket a rendőrök. Az ORFK annyit közölt, hogy az egész országban, így Budapest forgalmas helyein és a hidakon is fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el.

Péntek reggel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata tájékoztatta az MTI-t arról, hogy fegyveres rablás történt péntek hajnalban Balatonlellén. A részletekről később tájékoztatnak – mondta az MTI érdeklődésére Méhes Dóra szóvivő, hozzátéve: a lakosság segítségét kérik az elkövetőek elfogásához, akik egy LNM-959 forgalmi rendszámú, zöldes fekete színű, 3 ajtós, Alfa 145 típusú személygépkocsival távoztak a helyszínről.

Mivel az ismeretlen elkövetők fegyverrel rendelkeznek, fokozott óvatosságra hívják fel a figyelmet – hangsúlyozta a szóvivő.

A rendőrség kéri mindazokat, akiknek a személygépkocsi hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információjuk van, hogy vagy hívják a 06/82-502-700-as telefonszámot, vagy névtelenségüket megőrizve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06/80-555-111-es Telefontanú-vonalon, továbbá a 107-es vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén is bejelentést tehetnek.