Fejlesztés és támogatás

Hamarosan mindenhol ilyen rend lehet.

Az átadás-átvételi feladatok után az idei tanévnek a szervezetfejlesztésről és az iskolák tartalmi támogatásáról kell szólnia – mondta szerdán Marekné Pintér Aranka a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke Budapesten, sajtótájékoztatón.

hirdetés

A Klik által a budapesti és Pest megyei intézményvezetők számára szervezett szakmai tanévnyitó konferencia előtt a központ vezetője azt mondta, a megbeszélés apropóját egyrészt a diákok 16 óráig tartó foglalkoztatása és az ezzel megnövekedett feladatrendszer, másrészt a pedagógusbérek átsorolása adja.

A bérek átsorolásával kapcsolatban elmondta, szeptember 20. a határideje a garantált illetmény- és pótlékalap beállításának. Ezzel egyidejűleg pedig munkacsoport vizsgálja meg az eltéréseket. Ugyanez a csoport novemberig azon is dolgozik, hogy a pótlékok odaítélése országosan egységes elvek szerint működjön.

Kérdésre válaszolva Marekné Pintér Aranka elmondta, jelenleg 154 olyan intézmény van, amelyben az intézményvezetői pályázatok eredménytelenek voltak. Hangsúlyozta, hogy sehol nincs iskola vezető nélkül, mivel az igazgatói feladatokat a helyettes látja el, egyes helyeken pedig az újabb pályáztatásig megbízott vezető irányítja az intézményeket.