Fekete karácsonyunk lesz

A meteorológiai szolgálat számításai szerint karácsonykor időjárásunkat a nyugat-európai ciklon áramlási rendszerében érkező enyhe léghullámok határozzák meg. Kedden még szitálás, ónos szitálás lehet, majd szerda délutántól többször esőre, záporesőre lehet számítani.

hirdetés

A met.hu szerint a hőmérséklet is emelkedik, enyhébbek lesznek az éjszakák, és több fokkal melegebbek a nappalok is.

A szakemberek ugyanakkor felhívják rá a figyelmet, hogy az elkövetkező napokra vonatkozó előrejelzése k a légköri modellek adatain alapulnak. A modellfuttatások eredményei azonban napról napra, kisebb vagy nagyobb mértékben változhatnak, ezért az előrejelzések is módosulhatnak.

Plusz fokok és semmi csapadék 24-én - Az MSZ grafikonja szerint erre lehet számítani
Plusz fokok és semmi csapadék 24-én – Az OMSZ grafikonja szerint erre lehet számítani

A modellfuttások többsége viszont most azt jelzi – meglehetősen nagy valószínűségi mutatókkal – hogy karácsonykor az anticiklon keletebbre helyeződik át, és időjárásunkat egyre inkább a nyugat-európai ciklon áramlási rendszerében érkező enyhe léghullámok határozzák meg. Kedden még szitálás, ónos szitálás lehet, majd szerda délutántól többször esőre, záporesőre lehet számítani. A hőmérséklet is emelkedik, enyhébbek lesznek az éjszakák, és több fokkal melegebbek a nappalok.

  • Spenót

    Évek óta fekete a karácsony: növekvő munkanélküliség, adóssághegyek, szegénység, nyomor és kilátástalanság van az egész országban. Kinek hiányzik ezek után a hó?