Fel akarták fújni a pécsi péket

A vád szerint három pék fel akarta fújni negyedik társukat egy pécsi üzemben. A sértett akár életveszélyesen is megsérülhetett volna. Bíróság elé kerülnek. 

hirdetés

Alighanem egy durva tréfának indult az ügy, ami miatt most hárman ülnek majd a vádlottak padján. A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint még tavaly tavasszal  az egyik vádlott egy sűrített levegős pisztollyal takarítani kezdte a zsemleadagoló gépet a péküzemben, mindezt úgy, hogy a 6 bar nyomású pisztollyal a lisztet lefújta róla.

A vád szerint a férfi ezután kollégája után fújt, majd csatlakozott hozzá két társa.  Ekkor durvult el igazán a dolog, mert az első rendű vádlott megkérte a két kollégáját, hogy fogják le a sértettet. Ők a férfi lábát és derekát lefogták, ezután a sűrített levegős pisztolyból levegőt fújt az áldozatba. Egy másik pék megpróbált közbelépni és elhúzni a szerencsétlenül járt péket, de nem sikerült neki.

A vádlottak ezután elengedték maguktól  a lefogott férfit, aki kórházba ment. A vád alapján az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint – ugyan a sérülés 8 napon belül gyógyuló – de, tekintettel az anatómiai elhelyezkedésére, jellegére az azt létrehozó elkövetési eszközre és jellemzőire, a keletkezettnél jóval súlyosabb – akár életveszélyes – sérülés is bekövetkezhetett volna. A Pécsi Törvényszék a következő héten kezdi meg az ügy tárgyalását.