Felavatták az iskolások az elnyert ivókutat

Apró tutajok tucatjai vették birtokba a Balokány-tavat egy hónappal ezelőtt a víz világnapján – a szokatlan regatta azonban a különleges látványon túl egy évekre szóló vizes élményhez is hozzájárult. A legaktívabb tutajépítő intézményt ugyanis a Tettye Forrásház Zrt. ivókúttal ajándékozta meg. A gyerekek számára formázott madaras kutat szerdán, a Föld napján adták át a Kovács Béla Általános Iskolában.

hirdetés

Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány kezdeményezésére létrejött március végi programon több iskola diákjai bocsátották vízre saját készítésű tutajaikat, amelyek mécseseket úsztatva fénnyel is megtöltötték a Balokány-tavat Pécs zöld szívében. Különösen színpompás, egyedi munkák kerültek ki az ANK 1. számú Általános Iskola és a Köztársaság Téri Általános Iskola diákjainak keze alól, de a legnagyobb számú résztvevőt a Mecsekaljai Általános Iskola Kovács Béla Általános Iskola mozgósította, így ennek az intézménynek a tanulói vehették szerdán, a Föld napján használatba az ivókutat, amellyel a Tettye Forrásház Zrt. a gyerekek munkáját elismerte.

6_A_Kovacs_bela_Alt_iskola_nyerte_a_kutat

1_Sandor_Zsolt_a_Tettye_vezerigazgatoja_adta_at_a_kutat

Az április 22-i eseményen Sándor Zsolt, a vízszolgáltató vezérigazgatója adta át a kutat az intézmény igazgatójának és diákjainak, megköszönve a gyerekek és az őket biztató pedagógusok munkáját.
A Tettye Forrásház Zrt. igyekszik minél több helyen méltó környezetet teremteni a kiváló minőségű csapvíz értékéhez. Támogatásukkal már tizenegy általános iskolában, óvodában, illetve közösségi helyszínen adott a lehetőség a természetes frissítő, kulturált fogyasztására.