Felejthető játékkal és döntetlennel zárta a bajnokságot a PMFC

Hiába kezdte remekül a bajnokság utolsó meccsét a PMFC hazai pályán, végül a szerencse is kellett hozzá, hogy legalább az egyik pontot otthon tudja tartani Vas László együttese.

hirdetés
Uránia Mozi

Ragyogó napsütés fogadta a PMFC szezonzáró bajnokiján a szurkolókat, ráadásul a Tiszakécske elleni meccs előtt a PMSC Öregfiúk együttese is tett arról, hogy a kedve mindenkinek rendben legyen. Ha pedig ez nem lett volna elé, a Pécs már a negyedik percben megszerezte a vezetést, Adamcsek Máté ugyanis egy szép csel után lőtt a jobba alsóba. Ezt követően azonban el kell ismerni, hogy leült a játék. A PMFC részéről persze valahol érthető is volt, hogy nem rohant előre esztelenül, mint ahogyan az sem használt a hazai csapatnak, hogy már az első félidő közepén át kellett szerveznie csapatát Vas Lászlónak, Nikitscher Tamás ugyanis megsérült.

Jól nem futballozott a PMFC – még, ha kétségtelenül akadt is egy-egy nagyon pofás támadása Futóéknak – , azonban a Tiszakécske sem mutatott semmit, így az, hogy a szünethez érve is 1-0 volt az állás, egyáltalán nem volt meglepő.

Mint ahogyan az sem, hogy a vendégek edzője a félidőben hármat is cserélt. Igyekezett ezzel egy kis lendületet csempészni a szünet előtt leginkább csak vánszorgó csapatába, ami be is jött. Mondjuk azért nem állítható, hogy kapuja elé szögezte volna a Tiszakécske a Pécset, de azért érezhetően igyekezett tenni az egyenlítésért. Az pedig szembetűnő volt a percek előrehaladtával, hogy a PMFC tökéletesen elégedett az eredménnyel – igaz szurkolói nem így vélekedtek, a jó ezer fős publikum ugyanis szívesebben nézett volna egy kis focit a szezon lezárásaként.

Aztán ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az időhúzás bizony megbosszulta magát, a meccs hajrájában ugyanis egyenlíteni tudott a Tiszakécske, sőt ha nincs a felső léc az utolsó percben, akkor mind a három pontot elvitte volna Pécsről. Így maradt az 1-1, a PMFC pedig a 11. helyen zárta a bajnokságot. Mindent egybevetve ez nagyjából tükrözi a realitást is. Nevéhez hű módon egy munkás csapat volt a Pécs idén – ez pedig a középmezőnyre volt elég.

Hogy jövőre mi lesz? Ennél sokkal jobbra csak akkor lehet számítani, ha a nyáron alaposan megerősítik a keretet. Ellenkező esetben maradnak a munkás, brusztolós meccsek, és a biztos bentmaradás.

 

PMFC–Tiszakécske 1-1 (1-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 38. forduló. Pécs, 1000 néző. V.: Radványi Ádám (Kiss B., Vörös.).
PMFC: Bukrán – Preklet, Króner, Rácz – Sági, Nikitscher (Grabant, 23.), Futó, Geiger (Károly, 59.), Katona – Adamcsek (Bíró B., 72.), Okorie (Kövesdi, 72.). Vezetőedző: Vas László.
Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Végső, Oláh (Kovács, 46.), Uzoma – Erdei (Beliczky, 75.) – Gyurján (Vólent, 62.), Pongrácz (Kosznovszky, 46.), Kiprich, Lovas Zs. (Lovas A., 46.) – Kalmár. Vezetőedző: Visinka Ede.

Gólok: Adamcsek (4.) ill. Kalmár (82.).

Hirdetés