Feleségre gyűjtenek a Pécsi Állatkert Gézájának

Egy tevelány hiányzik a pécsi állatkert egypúpú tevéjének életéből, a dromedár azonban hiánycikk, az arabok felvásárolták – olvasható a Híradó.hu oldalán.

hirdetés

A pécsi állatkert kezdettől kézzel nevelt egypúpú tevéje ugyan nagyon szelíd, és jól érzi magát szép, ezer négyzetméteres kifutójában, ahova néhány éve érkezett a szerbiai palicsi állatkertből, mégis hiányzik az életéből egy tevelány.

A pécsi Szent Mór iskola és a pécsi egyetem diákjai ezért közös gyűjtést szerveztek Géza érdekében, saját, állatos „műalkotásaikat” ajánlották fel árverésre – derült ki a Hajnal-táj összeállításából.

Gézánál azonban nemcsak a pénz hiányzik a házassághoz, ma Európában kifejezetten nehéz dromedárt találni, mert az arabok felvásárolták az összeset, a piacon így nagyon kevés a menyasszonyjelölt – magyarázza az állatkert igazgatója. Szatyor Miklós úgy tudja, Spanyolországban most lenne egy eladó tevelány, de körülbelül háromezer eurót kérnek érte, és a szállítás is nagyon drága lenne.

Ha egyébként kerülne egy megértő dromedárfeleség, a folytatással már nem lehetne gond, a dromedár ugyanis állatkerti körülmények közt is szapora állat.