Félezernél is többen űznek majd rókát

Összesen 54, azaz rekord létszámú csapat nevezett az idei Rókaűzők váltófutóversenyre. A rajt szombaton 9 órakor lesz Kaposváron.

hirdetés

A 82 km-es útvonalat a 12 fős csapatok váltóban teszik majd meg. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet pedig férfiak futják. Azért, hogy a verseny ne húzódjon el túlságosan, a szervezők három újraindítási pontot jelöltek ki: az utolsó, 3,5 km-es szakasz mezőnye, 16.30-kor rajtol a Mandulásból, míg cél a Dóm téren lesz.

A váltóverseny előtti technikai értekezletet a pécsi városházán tartották, ahol Csizi Péter alpolgármester is részt vett.

– Kaposvár az egyik legközelebbi és legfontosabb partnerünk. Ez a futóverseny – amit már sokadik alkalommal rendezünk – bizonyítja, hogy a két település nincs is olyan messze egymástól, egyetemei pedig nagyon jól együtt tudnak működni – mondta Csizi Péter.

A rajt szombaton, 9 órakor lesz Kaposváron, a Kossuth téren. Három kategóriában lehet nevezni:  középiskolások, felsőoktatási intézmények, és nyílt, azaz akár egyenruhások, egyesületek, cégek képviselői is indulhatnak. Az útvonal: Kaposvár-Sántos-Szentbalázs-Gödre- Baranyajenő-Tormás-Zselici Erdészet-Hetvehely-Abaliget-Orfű-Mecseki Erdészet-Pécs. Az útvonalat részletesen a www.futoterkep.hu oldalon lehet megnézni.