Felgyújtotta az élettársát

Hat év börtönbüntetést szabott ki hétfői jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla arra férfira, aki 2010 tavaszán benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken.

hirdetés

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője ismertette: a Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, és a bűncselekményt testi sértésről különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének minősítette. A büntetés mértékén a másodfokon eljáró bíróság nem változtatott.

A vádlott és a sértett, akik egy éve voltak élettársi viszonyban, együtt italoztak egyik ismerősük tanyáján. A férfi az esti órákban távozott, a nő csak a hajnali órákban ment haza. A vádlott ezért felelősségre vonta, majd többször megütötte, és a földön összerugdosta. Ezután a nő lábát leöntötte benzinnel, majd öngyújtóval meggyújtotta. Miután a sértett ruházata lángolni kezdett, a vádlott megijedt, levette élettársáról a kabátot, és eloltotta vele a tüzet.

A nő testfelületének több mint tíz százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, emellett súlyos töréses és zúzódásos sérülései is voltak.

A jogerős ítéletben a bíróság felrótta a vádlottnak, hogy a tűz eloltásán kívül más segítséget nem nyújtott a sértettnek.