Felkerülnek a Google térképére a pécsi buszjáratok

A Google és a városüzemeltetési társaság együttműködésének köszönhetően szeptembertől már Google térképen is elérhetővé válnak a helyi buszjáratok, így a főváros után, a megyeszékhelyek közül elsőként Pécsett tekinthető meg a helyi buszmenetrend, és akár háztól-házig történő utazás is tervezhető a kapcsolódó gyaloglási útvonalak részletezésével.

hirdetés

googlemaps
A fővárosban már évek óta működik

– A megvalósított fejlesztések segítségével reményeink szerint a pécsi helyi buszjáratok utasai, főleg a városunkba érkező látogatók és külföldi hallgatók könnyebben találják meg a számukra megfelelő utazási lehetőségeket, így a tömegközlekedés vonzóbbá válhat – közölte Girán János, Pécs alpolgármestere.

Hozzátette: a közösségi közlekedés ilyen módon történő támogatása is illeszkedik Pécs stratégiai célkitűzései közé, amelyek az élhetőbb, fenntarthatóbb, környezetbarátabb város kialakítását és az Európa Zöld Fővárosa cím elnyerését célozzák.

A Google felületein az első időszakban a tervezett buszmenetrendi adatok jelennek majd meg, így a városi közlekedés sajátosságai miatt eltérések kialakulhatnak. A későbbeikben jelennek meg a konkrét megállóhelyek is, de ettől függetlenül is működik már az első időszakban is a házszámtól házszámig való tervezés.

Tervben van, hogy az autóbuszok valósidejű adatai is elérhetőek lesznek, amely lehetővé teszi a valós forgalom alapján készülő utazástervezést.