Félmilliót kap a nyomravezető

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint nyomravezető díjat tűzött ki a kozármislenyi rablás ügyében.

hirdetés

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2013. október 29-én 7 óra körüli időben egy kozármislenyi családi házba eddig ismeretlen elkövető bement, az ott lakó idős hölgyet bántalmazta, értékek után kutatott, majd a helyszínről elmenekült. Az idős nőt a mentők kórházba szállították.

A Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét a 06-72-504-400-as számon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.