Féltéglával dobta hátba a mentőst, most megfizet érte

Vádemelési javaslattal fejezte be a Pécsi Rendőrkapitányság Gyárvárosi Rendőrőrse azt a nyomozást, amely júniusban indult ismeretlen tettes ellen.

hirdetés

Az ismeretlen elkövető Pécsett a Magtár utcában egy téglával dobta hátba az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársát, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A mentőszolgálat munkatársai betegellátás céljából érkeztek a helyszínre egy begyógyszerezett nőhöz, akit azonban ellátni nem tudtak, mert a vele lévő férfi szidalmazni kezdte a mentősöket és rájuk támadt. A mentősök segítséget akartak kérni, ennek során egyiküket egy téglával hátba dobta az agresszív férfi, majd a mentőgépkocsi oldalának is nekidobott egy téglát, ami ennek következtében megrongálódott.

A történteket követően az ismeretlen elkövető a helyszínről elmenekült. A nyomozás során sikerült beazonosítani a cselekményt elkövető 33 éves, büntetett előéletű férfit, akit felkutatni nem lehetett, így a Gyárvárosi Rendőrőrs elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

A gyanúsítottat az ellene elrendelt országos körözés alapján a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai fogták el egy héttel ezelőtt. Kiderült, hogy egy tolna megyei faluban bújkált.

A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett, könnyű testi sértés vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, az ügyet a Gyárvárosi Rendőrőrs a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Pécsi Városi Ügyészségnek.