Fiatal gyilkolt fiatalt Pécsen

Egy vita hevében szúrta le áldozatát a fiatalember, az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe. A zsaruk nagyon gyorsan elkapták a tettest. A gyilkos kést szombat délután megtalálták a rendőrök a Damjanich utca egyik vízelvezető aknájában.

kocsma

Információnk szerint takaros donátusi házban lakott G. László,  aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szombat hajnali 3 óra körül az egyik belvárosi vendéglátóhely előtt egy 28 éves férfival szóváltásba keveredett, akit a nála lévő késsel olyan súlyosan megsebesített, hogy az áldozat a kórházba szállítását követően életét vesztette.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=aapFVUccq3k#t=17″ width=”650″]

A gyilkossággal gyanúsított férfi forrásaink szerint a gyilkosság után gyalog ment haza. Négy kilométert gyalogolt hajnalban, félúton elrejtette a gyilkos fegyvert. A kés pengéjét levette vagy letörte, egy zacskóba csomagolta és bedobta a csapadékelvezető aknába a Damjanich utcában. A férfi szombat délután mutatta meg a rendőröknek, hogy hova rejtette a kést. Ezt követően vélhetően a fiatal lakásában tartottak házkutatást. A jól öltözött, drága órát viselő fiatal gyanúsítottat barátnőjével együtt hallgatták ki a domb tetején álló házban.

A késelés a Zsolnay-szobor közelében lévő kocsma előtt történt. A helyszínen még mindig látszik az áldozat vére, amely két négyzetméteres területet szennyezett be. Az áldozatot a mentők hiába szállították kórházba, már nem tudták megmenteni az életét. A késelésnek több szemtanúja volt, mert a hajnali öt óráig nyitva tartó kocsma előtt többen is voltak.

damjanics utcaban dobta el a kest

A 23 éves férfi a bűncselekményt követően a helyszínről elmenekült. A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően a rendőrök négy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt. G. László elszámoltatása jelenleg is folyamatban van, ellene emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a büntetőeljárást.