Fidesz: a baloldal lebontaná a határkerítést

Sárok, 2015. szeptember 18. Katonák szögesdrótot helyeznek el a magyar-horvát határ magyarországi oldalán, Sárok határában 2015. szeptember 18-án. Orbán Viktor miniszterelnök ezen a napon reggel a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában elmondta, hogy péntekre virradó éjszaka megkezdõdött az ideiglenes mûszaki határzár építése a magyar-horvát határon, a kerítést 41 kilométeren építik ki, és az elsõ védvonal még a nap folyamán el is készül. MTI Fotó: Mohai Balázs

A fideszes Gulyás Gergely szerint ha a baloldal kormányra kerülne, akkor első teendői közé tartozna a határkerítés lebontása, és a felső korlát nélküli betelepítési kvótát is elfogadná.

hirdetés

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten, a sajtótájékoztatón a baloldal közös “sarokkövének” nevezte, hogy elbontanák a határkerítést. Mint mondta, erről beszél Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt, Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Niedermüller Péter, a DK alelnöke is.

“Ráadásul csodák csodájára Botka László éppen Soros Györggyel egy napon látogatott Brüsszelbe, aki ki is mondta egyértelműen: célja a határkerítés lebontása” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője arról is beszélt, hogy Szanyi Tibor, MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy alpári, vállalhatatlan, nőket megalázó Facebook-bejegyzést tett közzé a minap. Ezzel kapcsolatban arra szólította fel a szocialista pártot, zárják ki a politikust, Szanyi Tibor pedig mondjon le EP-mandátumáról.