Fidesz: bukott szocialisták és SZDSZ-esek voltak a Kossuth téren

“Bukott, a korrupcióba és az alkalmatlan kormányzásba belesült szocialista és SZDSZ-es politikusok” részvételével zajlott szombaton tüntetés a Kossuth téren Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerint.

hirdetés

A szóvivő MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: “2010-ben példátlanul nagy politikai stabilitás valósult meg Magyarországon, a Fidesz és a kormány célja pedig ennek a stabilitásnak a megőrzése (…) annak érdekében, hogy sikerüljön Magyarország újjászervezése, az államadósságot mindig újratermelő nagy rendszerek átalakítása.

“A gazdaság talpra állítása már megkezdődött.” (…) “A politikai elitet és a nagytőkét bevontuk a közös terhek viselésébe, így a politikai stabilitást is meg tudtuk őrizni: nincsenek százezrek az utcán, nem jött létre egy társadalmi reformmal szemben olyan tömegellenállás, amelytől meg kell hátrálnia a kormányzó erőknek” – fogalmaz Selmeczi Gabriella.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes tüntetésén csaknem tízezren gyűltek össze szombaton a fővárosi Kossuth Lajos téren. Az Együtt egy új köztársaságért! címmel meghirdetett demonstráció résztvevői Orbán Viktor lemondását követelték.

A tüntetésen mások mellett feltűnt Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője, Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője, Mécs Imre egykori SZDSZ-es és szocialista országgyűlési képviselő, valamint Horváth Aladár romajogi aktivista, volt liberális országgyűlési képviselő is. A tömegben a Szolidaritás zászlói mellett feltűntek a Demokratikus Koalíció táblái is, az LMP pedig aláírásgyűjtő standokat állított fel a helyszínen.