Fokozódik a migráció

Surd, 2015. szeptember 18. A horvát-magyar határt Gyékényesnél átlépõ illegális bevándorlók gyalogolnak a Zala megyei Surdon Nagykanizsa felé 2015. szeptember 18-án. Számukat 500-600-ra becsülték. MTI Fotó: Gergely Szilárd

Hétről hétre fokozódik a migrációs nyomás Törökország felől, és a migránsok a Balkánon keresztül a magyar határt célozzák meg – jelentette ki Bakondi György az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

hirdetés

A török puccs óta hétről-hétre megduplázódik a görög szigetekre érkezők száma, mások pedig a bolgár határszakaszt célozzák meg, majd Szerbián keresztül Magyarországot – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Mindennek nyomán naponta több mint száz az illegális határátlépési kísérletek száma, illetve ugyanennyit már a kerítésnél megakadályoznak a magyar hatóságok – tette hozzá.

Az Európa 20 országában végzett egyik közvélemény-kutatással kapcsolatban, amely szerint a polgárok több mint fele támogatja a határok lezárását, azt mondta: látszik a politikai hangulatváltozás.

Miközben a nemzetállamok védekezni kezdtek a migráció ellen, a brüsszeli álláspont változatlan. Folytatják az eddigi migrációpárti politikát – mondta.

Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában ehhez hozzáfűzte: az Európai Bizottság egyre inkább magára marad a véleményével.

Európában elsőként a magyar polgárok nyilváníthatnak véleményt arról, hogy akarják-e a betelepítést, vagy sem. Fontos, hogy az emberek elmenjenek szavazni – mondta Bakondi György.