Főtéri forgataggal búcsúzik az óév

Nagy durranásra készülnek a Pécsi Fesztiválszervezőnél, hiszen idén minden eddiginél parádésabb felhozatallal kedveskednek a szabad ég alatt szilveszterezőknek. Az est fénypontja egy negyedórás tűzijátékban mutatkozik majd meg.

hirdetés

– Idén visszatérünk a bevett, megszokott helyszínre, azaz a város főterére a szilveszteri forgataggal. A színes programok mellett lesznek kellékárusok, forralt borosok, lacikonyhások, gesztenyeárusok, így a koncertekre érkezők sem maradnak éhesek, szomjasak – mondjka Fodor József a szervező társaság ügyvezetője.

Jönnek a csillagok – The Immigrants

A buli fél nyolckor kezdődik a Csillag Születik egyik sztárzenekarának fellépésével. A Leőwey Gimnázium diákjaiból álló The Immigrants a tv-műsorban elhangzott dalokon kívül legfrissebb szerzeményeit is előadja.

Az egyórás fellépést követően Gregorovics Tamás, az egykor szinte minden pécsi szilveszteren koncertet adó egykori zsűri volt tagja, a Pécsi Nemzeti Színház rendszeres fellépője áll színpadra.

Fél tízkor a Dirty Nancy kapja a stafétát. A csapat repertoárja főleg rythm an bluesra épül, de van egy erős rock and roll vonala is, itt-ott némi soul-val fűszerezve.

Az éjfél előtti egy órában pedig már a Depo Band húzza a talpalávalót, hogy a 60-as évektől napjainkig tartó időszak hazai és külföldi slágereit csak éjfél idejére szakítsák félbe.

Pár perccel az évforduló előtt hatalmas kivetítőn követhetjük az éjféli visszaszámlálást, amjd a himnuszt követően egyedülálló, negyedórás zenés tűzijáték veszi kezdetét.

A hajnalig tartó mulatozás, utcabál zenei felelőse marad a Depo Band. A szervező elmondta, január elsején reggelre a tér visszanyeri eredeti arcát, hiszen még a hajnali órákban feltakarítják a buli helyszínét a Biokom munkatársai.