Futottak és adakoztak a pécsi hallgatók

A PTE Sportiroda első ízben rendezte meg a PTE Emlékfutást idén március 11-én, szerdán, melyen közel 1500 hallgató teljesítette a „történelmi távot”, illetve több mint 100.000 forintot tudtak gyűjteni a szervezők a határon túli magyar iskolakezdő gyerekek számára.

hirdetés
Uránia Mozi

Az 1367 méteres táv teljesítése 1367 hallgatóval a PTE alapításának közelgő 650 éves évfordulójára kívánta felhívni a figyelmet, de a célok természetesen túlmutattak ezen. Végül 1448 PTE hallgató és oktató regisztrálta magát a futásra, akik így az egyetem egységét, és az universitás szellemiségét a sportban is megmutatták. A PTE számára kiemelten fontos, hogy a tudományos értékteremtés mellett az egyetemi polgárok az egészséges életmódban is példát mutassanak, amire ez az esemény kiváló alkalom volt.

emlékfutás2

emlékfutás3

Az első PTE Emlékfutás mindezeken túl a jótékonykodásról is szólt. A Rákóczi Szövetséggel karöltve több mint 100.000 forintot gyűjtöttek a szervezők és a résztvevők a határon túli magyar iskolakezdők és az ő családjaik támogatására.