Gázolajat loptak, elfogták őket

A Siklósi Rendőrkapitányság négy férfit fogott el lopás megalapozott gyanúja miatt, akik hétszáz liter gázolajat tulajdonítottak el – írja a police.hu.

hirdetés

Egy harkányi mezőgazdasági vállalkozó feljelentése alapján indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen a Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás gyanúja miatt. A tolvajok a kerítést kibontva jutottak be a harkányi ingatlan területére, ahonnan az ott leállított, három darab traktorból mintegy hétszáz liter gázolajat tulajdonítottak el.

A Harkányi Rendőrőrs és a Bűnügyi Osztály nyomozói által végzett nyomozást követően került a hatóság látókörébe egy környékbeli négyfős társaság.

A rendőri intézkedések során a szóban forgó valamennyi személy elfogásra került. A gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek, melynek során az is kiderült, kinek és mennyi gázolajat adtak el.

Ezt követően a piaci árnál jóval alacsonyabb áron értékesített gázolaj egy része is lefoglalásra került, melyet a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője Lubastyik Zoltán rendőr alezredes és Horváth János rendőr alezredes Harkányi Rendőrőrs parancsnoka személyesen adott át a sértettnek.

A Siklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottak gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását kezdeményezi.