Gerillakiadvány terjedt az egyetemen?

A Pécsi Tudományegyetemen beszedettek egy kiadó és szerkesztőség megjelölése nélküli kiadványt, miután kiderült, hogy engedély nélkül terjesztették azt. Az universitason szigorúan szabályozzák ezt a területet.

hirdetés

Alighanem szamizdatnak is nevezhető az a néhány lapos hirdetési újság, amelyet szerdán szórtak ki a város legnagyobb oktatási intézményében. A jobbára csak reklámokból álló, egy-egy cikket is tartalmazó kiadványnak nincs impresszuma, így csupán az abban hirdetők által tudható meg, hogy az újság kihez is tartozhat.

Kottász Gergely, a Pécsi Tudományegyetem sajtóreferense közölte: a kiadványt beszedették az intézményből, ugyanakkor csak némi nyomozás után derült ki, hogy kihez köthető az anyag.

Mint mondta, azért szólították fel a terjesztőt, hogy szedje össze az anyagot, mert a PTE-n csak rektori utasításban szabályozott módon lehet anyagot elhelyezni engedéllyel és térítés ellenében.

Elterjedt az is, hogy a Pécs Médiaközpont Kft.-nek köze lenne az dokumentumhoz, ez azonban nem igaz. Úgy tudjuk, hogy egy országos sugárzású rádióhoz köthető a kiadvány, amelyik immár harmadik számát érte meg idén.