Guinness-rekorder a Táncoló Egyetem

A napokban érkezett meg a Pécsi Tudományegyetemre a világrekordokat számon tartó szervezettől az oklevél, tehát most már hivatalosan is a PTE Táncoló Egyeteme birtokolja az egy időben legtöbben hastáncolók Guinness-rekordját.

hirdetés

Az universitas csütörtöki közlése szerint Guinness World Records elfogadta és elismerte a kísérlet eredményességét és hitelességét, így 5 év után ismét a projekt e kitüntető cím tulajdonosa.

Tavaly szeptember 27-én a PTE Táncoló Egyetem projektje 10 éves Jubileumi Gáláján tett kísérletet a 2005-ben egyszer már felállított Guinness-rekord visszaszerzésére az egy időben legtöbben hastáncolók kategóriában.

A 826 regisztrált résztvevő puszta jelenlétével is jó ügyet szolgált, hiszen az esemény egyik támogatója fejenként 500 Ft-ot ajánlott fel a Pécsi Társastánc Sportegyesület mozgáskorlátozottak szakosztálya számára.

Így a Táncoló Egyetem szervezésének köszönhetően összesen 413.000 Ft gyűlt össze a kerekes székes táncosok számára. Ők ezt stílszerűen egy rock and roll bemutatóval köszönték meg a szponzornak és a lelkes hastáncosoknak.

A Táncoló Egyetem ebben az évben is szeretne legalább ennyi táncost összegyűjteni a 2011. február 14-re tervezett tömegtáncára, amelyre a szervezők minden lelkes érdeklődőt várnak.

Forrás: PTE

Hirdetés