Gyermekeknek gyűjtenek a Kossuth téren

Idén ismét Pécsre látogat a Gyermekétkeztetési Alapítvány: szerdán 13 órakor a Kossuth tér Zsinagóga felőli oldalára szerveznek jótékonysági akciót. Az esemény résztvevői, a Pécs 2010 női kosárlabda csapat, – mások mellett – Iványi Dalma (képünkön sárga sapkában)– hívja fel a lakosság figyelmét az adománygyűjtés fontosságára.

hirdetés

Az éhező gyermekek legnehezebb időszaka a nyári szünet. Közel húszezer gyermek fizikai léte múlik Magyarországon azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jussanak ennivalóhoz – hívta fel a figyelmet az alapítvány.

A nyári szünetben – teszik hozzá – csak egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják a családok biztosítani a gyermekek élelmezését. A gazdasági válság miatt azonban jelentősen visszaesett az egyéni adományok száma.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek!” elnevezésű figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akcióját immár harmadik éve szervezik meg. A pécsi önkormányzattal együttműködve ezzel párhuzamosan 100 rászoruló családnak osztanak élelmiszert.