Pécsi gyertyák a gyermekekért

A szerettek emlékéért fognak égni a mécsesek

Aki eltávozott közülünk, annak emléke bennünk él tovább. December második vasárnapján Pécsett is fellobbannak azok a lángok, amelyek a Világot átölelő gyertyagyújtás nevű nemzetközi program keretében mutatják meg mindenkinek, hogy gyermekeinket soha nem feledjük. A pécsi akció szervezője a Szemem Fénye Alapítvány.

hirdetés

– Csillagtestvérek éjszakájának neveztük el azt a rendezvényt, amivel Pécsett csatlakozunk a Világot átölelő gyertyagyújtáshoz. December 8-án mindenhol helyi idő szerint 19 órakor gyújtják meg az emlékezés gyertyáit, a fény így karolja át időzónáról időzónára haladva az egész bolygót. A Földön ezen a napon mindig ég majd gyertya valahol egy-egy apró lélekért – közölte lapunkkal a Szemem Fénye Alapítvány.

A Világot átölelő gyertyagyújtást egy németországi kezdeményezésre vezetik vissza. Magyarországon évekkel ezelőtt a Szemem Fénye Alapítvány vállalta fel a korán véget ért életek előtt tisztelgő esemény megszervezését, amit azóta hagyománnyá tettek.

Idén a sétatéren, a Dóm térre vezető lépcsőnél emlékeztetnek majd a gyertyalángok a gyermekekre. A 19 órakor kezdődő estet zenével, verssel tesszük emelkedetté.