Haiyan tájfun: megérkezett a magyar segítség!

Megérkezett a Fülöp-szigetekre a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csapata hétfő délután – közölte a Baptista Szeretetszolgálat az MTI-vel.

hirdetés

A háromtagú csapat, amely a Fülöp-szigeteki baptisták segélykérésére utazott a Haiyan szupertájfun által letarolt ázsiai országba, a helyi partnerrel való találkozás után még az éjjel tovább indul a katasztrófa sújtotta övezetbe.

“A feladat számunkra egyértelmű: segíteni a túlélő gyermekeknek. Kapcsolatba lépni az eltűnt magyar fiatalemberrel, valamint felmérni, hogy szükség van-e a Rescue 24 mentőcsapat bevetésére” – közölte Szilágyi Béla, a Szeretetszolgálat alelnöke.

A Baptista Szeretetszolgálat a túlélő gyermekek megsegítésére meghirdeti Fogadj örökbe! támogatási programját. Olyan magyar támogatókat keres, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3000 forinttal segítik egy Fülöp-szigeteki kisgyermek ellátását.

A támogatási szándékot a www.fogadjorokbe.hu címen lehet jelezni, illetve a 20/770-5330-as vagy a 20/383-4023-as telefonszámokon.

A Baptista Szeretetszolgálat emellett a 13555555-55555555-55555555-ös számlaszámra “Tájfun” megjelöléssel várja a Fülöp-szigeteki károsultak megsegítését célzó adományokat.

A Haiyan tájfun pénteken söpört végig a Fülöp-szigetek középső részén. A halálos áldozatok számát illetően továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek a szigetországból. A hatóságok eddig 942 ember halálát erősítették meg és 275 embert nyilvánítottak eltűntnek. Vasárnap a rendőrség egyik illetékese viszont azt mondta, hogy tízezer halálos áldozata is lehet a tájfunnak. A természeti csapásban mintegy 630 ezer ember otthona romba dőlt vagy megközelíthetetlenné vált a vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt.