Hajtóvadászat: egy hónapja keresik a negyedmilliárdos drogügylet pécsi szervezőjét

Több mint egy hónapja hiába keresik a horvát származású pécsi „drogbárót”, Grubacs Igort, aki a toplistás bűnözők listájára is felkerült – írja a Blikk.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint korábban beszámoltunk róla, egy negyedmilliárdos drogügylet szervezőjét, Grubacs Igort keresi a rendőrség.

Ez az elmúlt évek legnagyobb drogfogása Magyarországon, 81 kiló marihuána cserélt volna gazdát.

Az ügy résztvevőit még január 29-én elfogták, a szervező, Grubacs keresésére pedig a rendőrség és a TEK összevont akció során több páncélozott autóval vonult szerte Baranyában, de a férfi elmenekült, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Blikk értesülései szerint Grubacs már készülhetett arra, hogy hosszabb ideig el kell rejtőznie, ugyanis eltűnése után három héttel a rendőrség átkutatta a feleségével közös lakását, ahol egy autó pótkulcsát találták meg. Nemsokára pedig meglett a nő nevén lévő kocsi is, amelynek csomagtartójában egy táskában kétszázmillió forintot találtak. A lap információi szerint a helyszínelők nyolc és fél órán keresztül számolták és jegyzőkönyvezték a pénzt.

Grubacs jogi képviselője azt nyilatkozta a lapnak, nem tudja, hol lehet az ügyfele, csak annyit tud, hogy „a jelenlegi eljárásokat, amelyek ellene folynak, felfüggesztette a bíróság”.

A Police-on közzétett körözési toplistában szerepel egyébként Grubacs, a leírásban az olvasható:

a bűnöző különösen veszélyes, fegyvere van.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is több eljárás vádlottja – írja a Blikk.