Bővülhet a Gógyfürdőkórház

A Harkányi Gógyfürdőkórházban látogatott Dr. Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa.

hirdetés

A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház előzetes megkeresését követően március 20-án a Gyógyfürdőkórházba látogatott dr. Cserháti Péter az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatója. Az Intézmény vezetősége és orvosai két órás kerekasztal beszélgetés során mutatták be a Gyógyfürdőkórház működését és vázolták szakmai célkitűzéseit.

A miniszteri biztos úr rendkívül pozitívan nyilatkozott a kórház rehabilitációban betöltött szerepéről. Mint mondta – a rehabilitációs alaptevékenységek (korábban mozgásszervi rehabilitáció) mellett a kardiológiai rehabilitáció és a krónikus nőgyógyászati ellátás kiemelt fejlesztésében lát nagy lehetőséget.

Harkany_Korhaz_fobejarat

Ezek a gondolatok egybevágnak az Intézmény jövőbeni terveivel. A továbbiakban rendszeres szakmai kapcsolat kiépítését tervezi a Gyógyfürdőkórház az OORI-val, melynek keretében az ápolási igazgató és az elektroterápiás részlegvezető már szakmai konzultáción vett részt. A későbbiekben pedig osztályvezető orvosok is felveszik a kapcsolatot az OORI hasonló profilú osztályainak vezetőivel.

A kórház szakmai célkitűzéseinek hangsúlyos eleme – a rehabilitáció színvonalának folyamatos magas szinten tartása mellett-, hogy a harkányi gyógyvíz, valamint a balenoterápia alkalmazása a rehabilitáció integráns és elismert részévé váljon.